МОЯТА ВОЙНА
(Цикъл)
АПОКАЛИПСИС
Няма вече да сме същите.
И земята няма да е тая.
В нея кротко да си лягат мъртвите,
но душата не отлита в рая.
Всуе празнични, фанфарите
възвестяват новата атака.
После тръгват косоварите.
Вървят към своята Итака.
Майки, стиснали в утробите
предпоследния си вик родилен.
Неми глътват го окопите.
Деца нераждани загиват.
Няма вече да сме същите
И земята няма да е тая.
Живи ни оплакват мъртвите.
XXI век - началото на края!
© Вероника Митева Todos los derechos reservados
Ограбен е делникът ни от дребнотемие и битовизъм.Бегло достига до съзнанието ни подобна реалност.И дай Боже,никога да не я преживеем!
И да се молим за изцеление на човешкото безумие!!!
Поздрав за стиха!