5 jun 2010, 10:51

Мразя, ала пазя 

  Poesía
675 0 1

Мразя тишината на врабците,
сгушени под зимната ми стряха,
както и сълзите във очите,
дето като врани ме кълваха.

Мразя, сам когато си говоря,
мълчаливо ехо да отвръща,
а мечтите - празни коридори,
като октопод да ме прегръщат.

Мразя и беззъбите недели,
скрили се от шумно ежедневие
и да чакам лястовици бели,
смисъл за душевно изцеление.

Мразя да пронизвам хоризонта
с погледа, наострен от проблеми,
и когато искам, да не мога
кроткост да налея в свойте вени.

Мразя се, когато нещо мразя,
ала без да искам се увличам,
но дори тогава аз си пазя
чувството да мога да обичам.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??