Съкива ли, батка, новините?
Скука. Сякаш сме в Ямайка.
Я излез им позавий сърмите,
тури взрив у някой таратайка.
Но ме дръж в течение за всичко.
Да не сгърбиш някого от Герба?
И внимавай с готините пички,
че ще скинеш на бате Бойко нерва.
Ако утре скуката е съща,
ще сменявим некой новинарин.
Трябва интерес да се разгръща
къмто нашта хубава България...
Хайде, повилней и се скатавай.
Ще приготвя две-три тлъсти пачки.
Рискът ти съвсем ги заслужава.
Има кинти този, който бачка.
Новините треба да са яки,
че народът ни да не дремуца.
Екшъни са нужни, ама всякакви.
Днеска, просто, още нещо куца...
Зная, трудно е, но нема начин.
Виждаш кви са кофти времената.
Ако всичко некой ден разкажем,
равнина ще стане планината...
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados