Музика
Нощ над града се спусна,
Сънчо там никого не пропусна.
Със своята песен преспивна,
той града в обятията си гушна.
Нейде там, защо не знам?!?
Едно девойче не иска да спи,
едно момиче не иска в съня да се потопи.
Сънливостта си тя с музика разби!
Музика в главата и звучи.
Мисълта и пред песента мълчи.
А съзнанието и лети
като птица, в небето кръжи,
свободно от тревоги и лъжи!
И незнайно как тя заспа
под звуците на песента.
В страната на сънищата
тя заплава с ферибот,
с бързината на койот,
във води от мляко и бисквити
към дома от мечти разбити!
Под звездното небе,
нейде там спи едно дете.
А във въздуха музика звучи
по пътя с хиляди несбъднати мечти!
© Деси Todos los derechos reservados