Когато светът ти се срути на парчета,
вземи си сърцето и нов свят сътвори.
И дори в руините си то да ридае,
вдигни го с ръце и му покажи светлината.
И с елексир от чувства го ти съживи,
нарисувай отново мечтите си и ги сбъдни.
Виж как по цветята пеперуди танцуват,
и виж как към небето птици отлитат.
Виж блясъкът в лъчите на Слънцето,
и виж в нощта безкрая от звезди.
И виж от какво е сътворена Земята
и пръстта ѝ спомни си в ръцете си.
Намери своето място за щастие,
и точно там нов свят си ти построи.
От тъмнината излез, със светлината танцувай,
и сетне в сърцето си своето име ти изпиши.
Сподели си това, което не можеш с другите,
и сетне от своето щастие на света сподели.
Прости на себе си, прости и на другите,
и нов свят и друго време за себе си направи.
И засели се в своето място за щастие,
и с любов към живота се ти облечи.
И когато отново някоя болка те навести,
спомни си за своето място за щастие.
Била съм там преди и отново съм започвала,
и сърцето си сама от пръстта съм изваждала.
Ръка сама съм си подавала и съм се изправяла,
в свят където обичам се така, обичам и другите.
И запази за себе си най-съкровения миг,
когато докоснеш струните на душата си.
И запей най - искрената песен за себе си,
и тихо притаи този миг за другото ти аз…
© Лили Вълчева Todos los derechos reservados