20 dic 2016, 13:03

Мъгливо 

  Poesía » Otra
417 0 3

Загубих ли се в родния си град?
Вървя, невиждащ накъде вървя.
Спомените връщат ме назад,
към легендарна Лондонска мъгла.

 

В Силистра или в Лондон съм сега?
Не виждам сгради от мъглата гъста.
Правя крачки, после па се спра,
видях джамия, но не виждам кръста.

 

Въпросът е – къде съм в този миг?
Джамии има тук и там, конкретно.
Готов съм да надам изплашен вик
и ако мога метър да прогледна.

 

Не съм във Лондон. Пусто е навред.
Мъглата се сгъстява и ме скрива.
Напипвам емигрантският билет
в джоба си и нещо ми се свива.

 

В Силистра съм! Познавам по студа.
Мъгли по принцип в Лондона не падат.
Държавата ни, цяла е в мъгла...
За вдигане отдавна се надявам.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??