Уморих се
да се преструвам, че мога всичко сама -
не мога, например, да си направя крила.
Уморих се
да лъжа, че кучка съм брутална в живота -
но кажи ми, любими, кое друго животно ще е до теб - без посока.
Уморих се
да бъда мила, грижовна, добра -
не забравяй, че и у мене дреме лукавата змия.
Уморих се
да следвам скучния днешен морал -
ще мина през теб, както през другите - без капчица жал.
Уморих се
да поддържам образа на умна глава -
представи се, че искам луда, екстремна съдба.
Уморих се
да бъда вечната тайна душа -
забрави ме, създай си нова велика мечта.
Аз съм една многолика, дръзка мадона;
не запалвай кандило пред моята странна икона
и прости, че все още мога да правя всичко сама -
пò мъж съм от тебе. Аз съм просто Жена!
© Даниела Атанасова Todos los derechos reservados