По дума топла, залък, глътка
и... празникът е май това.
Как искам твоята прегръдка
да чувствам дълго след това!
Но ти напредваш в своя делник,
прекрачваш девствени бърда.
Нали си мъж - от понеделник
ме драска твоята брада.
И аз... повивам пеленаче
и уча го - не, не така! -
по дни не спя, да не заплаче
от глад за моята ръка.
По дума топла, сълзи, сбогом,
порасналите синове
изпращам и се моля Богу
да се завърнат пак... мъже!
1992г.
© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados