Кристално чиста като дете,
ти - ангел, сълзите ми спря,
за теб мисля, за добро сърце,
без теб що е мъка душа разбра.
Не за наслади мечтая,
а само тебе да имам,
по-красива аз не зная,
в сладък блян заспивам.
Но отдавна те няма вече,
аз тъгувам без утеха,
сълза по бузата потече,
лъчи демоните ми отнеха.
Аз живея в болка, в мрак,
а за слънцето жадувам,
да спра мъката не зная как,
самотен от света ще отпътувам!
© Георги Todos los derechos reservados
Очень хорошо и точно в словах передано состояние отчаявшейся души.