Видях ходещ труп,
беше там точно пред мен,
гледаше ме с лице, сковано от студ,
и поглед, с кръв напоен...
Видях жив мъртвец,
той беше точно пред мен,
вървеше бавно като слепец
и гледаше право към мен...
Той е ужасен и страшен,
с дрехи раздрани и размотани,
целият мръсен и прашен,
покрит с отворени рани...
Той е грозен и болен,
той само върви след смъртта,
той за нея цял е разголен,
но все не се обръща да го вземе тя...
© Сара Todos los derechos reservados