НА 2-ри ЮНИ СЛЕД ЗАРЯТА
Приятелю,
идвам при теб
сега,
когато другите се разотидоха
по домовете си.
И над площада
останаха само звездите,
истинските,
за които ти пишеше.
Тук имаше всякакви –
политици,
бизнесмени,
фанатици
и тям подобни
безскрупулни твари.
Сега сме само двамата.
И ще те попитам:
“Когато тоя унизен народ
ти затръшваше вратите –
прости ли?
И съжаляваш ли за Околчица.
И ако я прокле – защо?
Кажи, приятелю, на брата си,
безбожника,
че също като теб
и той
не ще да бъде роб.
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados
Другите...те са просто фон...