Отплава от нас, Капитане,
натам, накъдето всички ще идем.
Бяхме за маса много приятели.
Днес сме тук неколцина.
До тебе вървяхме и бяхме,
усмивката твоя ни топлеше.
Но днес сме на другия бряг
на морето бурно и облачно.
Отплава от нас, Капитане,
остави ни твоята истина.
Живот, без да раздаваш до дъно от себе си
е напълно безсмислен...
21.08.2010г.
© Деница Христова Todos los derechos reservados