Един младеж на двадесет и осем
на втори юни своя връх избра.
Дължим и нему гордостта, че носим
в сърцата си родината добра.
Един поет написа със кръвта си
най-истинската дума „Свобода“!
Все още тя Околчица оглася
и в нас оставя огнена следа.
Ще запищят сирените, а ние,
с дълбока почит ще се поклоним
пред неговата борбена стихия,
пред българина горд и несломим!
02. 06. 2016 г.
Русе
© Румен Ченков Todos los derechos reservados