С какво да те сравня?
Дали със сияйната зора,
която е Божествена светлина.
Или с шепота на млада гора,
която дарява свойта ведрина.
Дали с омайните цветя,
които предлагат красота.
Или с пенливото поточе
от родно райско кътче.
Дали с житните нивя,
осигуряващи нашата храна.
Или с безкрайната шир
на хората, живеещи в мир.
Да! Това си ти.
И с таланта – дар небесен,
цигулката ти с глас чудесен,
и китарата на Божидар,
нали и той е Божий дар...
Не! Не мога да правя сравнение
на твоето измерение.
28.о9.2009г., Мадрид
© Божидарка Божинова Todos los derechos reservados