От днес, да знаете, съм на диета!
Само джапанките стават ми от лани!
Вместо с 10, ще вечерям с 5 кюфтета
и за месец ще увисна като гащи прани.
Ще закусвам с цветовете на дъгата-
домати, моркови, лимони, патладжан.
А, така трепери ми снагата,
кат' помисля си за баничка с айрян!
Нали ще ставам вече фина
и ще пускам тънички крачета,
пица ще деля наполовина.
Много са ми шест парчета!
И ще трябва, за да намаля теглото,
плодче да си хапвам. Вафли, сбогом!
Ама, ягоди за 8 лева килото,
да си позволя, уви, не мога.
С таратор ще мина метър,
апетитът с нещо да залъжа.
Краставици кой продава декар?
С празна купичка не се издържа!
Алкохолът, май, не бил препоръчителен.
Е, тука вече прекаляват.
Как при този глад мъчителен,
и виното ще ми забраняват!
Хайде де, от мен да мине,
в името на "С" размера
и баровете ще подмина,
щом без срам на везна ще се меря.
Биологичният часовник се обажда,
става вече време за обяд.
Е, край! Мога да умра от жажда,
ама няма да умра от глад!
пп. Дори и мъничко над норма
и кръглото е форма!
© Бисерка Тодорова Todos los derechos reservados