Сбогом! Дано да пристигнеш
на своята гара, на своя перон...
Да отвориш очи и да вдигнеш
поглед,
напред устремен!
Дано да намериш града си -
топлия, светлия град,
който ти виждаш в съня си,
в който ще бъдеш признат!
Дано да намериш отбивка,
по-нежна, по-топла следа,
да тръгнеш по нея с усмивка,
следа да оставиш в снега!
И нека звездите да греят
по пътя на твойте сълзи.
И щастие нека намерят
красивите сини очи!
И в тъжните нощи печални,
не свеждай глава, не тъжи,
във дните ти тежки страдални
ще бъда до теб! Не плачи!
Не блъскай с юмруци в стените,
не падай на пода сломен -
ще бъда до тебе в мечтите,
тъй както ти беше до мен!
© Иринка Todos los derechos reservados