Кажи, дете, каква е тази маска,
защо усмивката ти крие?
Чертите ти красиви драска,
души те и дъха ти пие.
В учение духът пораства,
а тя стремежът ти убива,
тъй както факелът угасва,
когато въздух не достига.
Учи, дете, светът те чака,
зад маска няма да се скриеш
и не тръси пътечка пряка,
такава няма да откриеш.
В живота си бъди будител,
а не на данни общо кратно,
тогава ще си победител ...
сега учи, детенце златно.
© Веселин Банков Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso: