В този наш краткотраен живот,
изпълнен с интриги, жестокост и злоба,
някой си мисли, че е полубог,
друг се държи като царска особа.
Вярваш, че си безсмъртен, велик
и предстоят ти победи и слава,
току виж станал си спомен за миг,
и за какво ти е всичко тогава?
Като омагьосан участваш в игра,
безумна рулетка за власт и богатство.
Не мислиш, че утре ще станеш на прах,
суета и измама животът е, братко.
Ти казваш: ''Какво от това'' - и си прав.
Защото животът, дори краткотраен,
ти влюбен си в него, дори си готов
всичко останало да забравиш.
И продължаваш, устремил се напред,
в поредната битка, дано я спечелиш.
Дано да излезеш от нея със чест,
че само това ще остане след тебе.
© Бояна Драгиева Todos los derechos reservados