25 sept 2007, 14:42

НА ЕДИН БИВШ 

  Poesía
703 0 10
 

НА ЕДИН БИВШ



Гледам те -

                   беден,

                       оскъден...

Очите ти сиви и

                           празни,

с поглед отвъден,

реещ се странно.

Къде? То се знае

- в екрана на илюзиите.

Но това, че аз роптая,

не учудва другите.

Какво пък толкоз?

Нека да си гледа.

- Но дали ще има полза,

                  или само вреда?

Синята илюзия

не иска хляб,

                         вода,

но става тя
                      прелюдия,

към духовна нищета...

© Бина Влади Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??