У нас, от снощи, имаме си гости. Стъкмих им маса, откъде да знам, че на крак дошли са коледните пости. За всеки има по едно кебапче, на скара и кюфтето се пече. - Добре дошли! - им викам пак, обаче не кусват даже хапка от мезето, но сетих се, че то върви със вино. Набързо аз отскочих до мазето - на хладно там наложен е пелина и все така ме чака някак чинно. Наточих, резнах и калъп сланина. Напълних им до горе потни чаши, а аз на екс опънах цяло менче. Не пиха, сякаш нещо в мен ги сплаши. Наточих още, тъкмо вдигах тост и, не щеш ли, навести ме мисъл мен, че на гости са ни коледните пости.
Златко Станоев |
© Златко Станоев Todos los derechos reservados