Отивам си.
Готова за разсъмване.
Прибрах багажа си от масата.
И подредих писмата във компютъра.
Написах ценните напътствия. На вас
оставям спомените да накъсате.
И размисли, опровергани с времето.
Отивам си.
Не знам дали е късно.
Не ме е грижа пътят закъде ли е.
Надявам се, че не разстроих никого.
Доколкото можах - запазих нервите.
Доколкото успях - закърпих болката.
На чисто почвам.
Преродих се. Всичко сторено
зарових в подсъзнанието и забравих.
Смених си името.
Проглеждам с нови сетива.
Със сигурност ще имам поводите
пак да страдам.
Готова съм за ново откривателство.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados