Иржи, ти не си бабетка,
дето във кресло седи
и се занимава с плетка,
а оставяш в нас следи
на интелигентност свисше,
на чаровен интелект.
Мемоари в стих щом пишеш,
ти си почетен поет
и за сайта ни обичан,
и за всекиго от нас!
Чарът ти е симпатичен!
Даже и с пресипнал глас,
ария от оперета
би запяла ти със жар.
С времето ти е отнета
сцената, но си пожар,
който младите подпалва
и им сочи пример нов,
как остава се такава,
без да чувстваш оня зов
на годините, които
викат, че си стара ти.
Днес ти казвам аз: Честито!
Вярвай в своите мечти!
И дори на сто да бъдеш,
нека младият ти дух
в стиховете да пребъде,
че за него вече чух
истини като легенди
и сама усещам аз
колко си ни нужна! Бренди
за настинка в този час
си наливам виртуално
и гарнирам го с любов.
Тостът ми е ритуален
и към времето със зов
да си здрава, вдъхновена,
с поглед винаги напред!
Обичта ми, без съмнение,
подпис слага в този ред.
Честит Рожден ден, неостаряващо и вечно младо момиче! ❤️ Наздраве! 🍷 🍰 ❤️
© Мария Панайотова Todos los derechos reservados