На излет в планината
Вървя...
Край мен е планината.
В ушите ми
от тишина бучи.
Присвивам зеници
от белотата
на веселите
слънчеви лъчи.
Това е друг свят.
Рай на чистотата...
Светът
на съкровените мечти.
О, тука
гадостта е непозната...
и хората престават
да са зли!
08.04.1979г. „Белмекен“
© Христо Славов Todos los derechos reservados