На жената която го заслужава
Дяволът на теб е дал очите!
Лицето ти от Господ Бог е дар!
Косите ти са рожба на вълните,
а Посейдон е техен господар!
Сестра на вятъра си непокорна,
свободна като утринна зора!
Препускаш във душата неуморно,
и нараняваш мъжките сърца!
Когато искаш можеш да си огън!
А огънят без жал топи леда!
Решиш ли ставаш лед! И аз не мога
да обладая твоята душа!
Виждам те във сънищата нощем!
Виждам те в мечтите си в деня!
Искам да останеш още, още!
Искам, ала кратка е нощта!
Е, поне безплатно си мечтая
със надеждата, че някой ден
кой ли ще е, аз това не зная,
ще си с мене! Ти ще си до мен!
17.12.2021 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados