18 dic 2021, 20:25

На жената която го заслужава 

  Poesía
411 0 0

На жената която го заслужава

Дяволът на теб е дал очите!

Лицето ти от Господ Бог е дар!

Косите ти са рожба на вълните,

а Посейдон е техен господар!

Сестра на вятъра си непокорна,

свободна като утринна зора!

Препускаш във душата неуморно,

и нараняваш мъжките сърца!

Когато искаш можеш да си огън!

А огънят без жал топи леда!

Решиш ли ставаш лед! И аз не мога

да обладая твоята душа!

Виждам те във сънищата нощем!

Виждам те в мечтите си в деня!

Искам да останеш още, още!

Искам, ала кратка е нощта!

Е, поне безплатно си мечтая

със надеждата, че някой ден

кой ли ще е, аз това не зная,

ще си с мене! Ти ще си до мен!

17.12.2021 г.

12Петя Вълова, Diana Tzenova и 10 други

1 споделяне

Харесване

Коментар

Споделяне

© Георги Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??