* * *
Перифраза
1. Не изпускай "лодката" - гледай по-зряло,
помни, че всички сме заедно в нея,
2. Планирай от рано!
Когато Ной строил е ковчега,
тогава навярно... не е валяло!...
3. Грабни живота! Не той да те грабва.
4. Поддържай форма - говори прямо,
че когато си на "600" може да трябва
и ти да сториш - нещо голямо...
5. Пътя си свой - строй на широко,
ако трябва, вземи си "шофьор",
своето бъдеще гради на високо,
а... за безопасност - пътувай с... партньор...
6. Целта не е имàне да вàрдите,
не мислете, че бързината е... лудо предимство!
Охлювите в ковчега бяха с... Гепардите,
разбрали, че силата е... в единството...
7. Помня и друго - кой какво ще да говори,
когато вървя от изгрев до заник,
ковчегът строен е... от "аматьори",
а... от "професионалисти" - Титаник...
8. Независимо от бурята и колко е силна,
и колко те мъчи житейска негà,
и колкото "дъжд" да се сипе обилно,
след него винаги
се вижда - Дъга!...
* * *
© Валентин Желязков Todos los derechos reservados