27 nov 2012, 11:22

На какво ухае жената, която... 

  Poesía
617 0 3

На какво ухае жената, която обича

и любовта е свещено лице,

жената,  която до крайност се врича

и мисия има чрез своето сърце?

 

На какво ухае жената, която не може

очи да затвори от мисли – без сън,

жената, която в душата те сложи,

а твоята болка е нейният трън?

 

На какво ухае жената, която не иска

на своята вяра да сложи черта,

дори и далеч която е близко

и има утеха за всяка беда?

 

Навярно ухае тя  на молитва,

на първа прегръдка в житейския път.

Да, с аромата ù всеки привиква,

но всеки ли помни до края дълга?

 

Жената, която ухае на всичко,

за нея две думи измислени няма.

Единствено може да бъде обичана

и само единствено казва се Мама!

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ухае на радост и тревога - и от двете по много ...
  • Разплака ме!!Много трогателно!! Поздравления!!
  • Жената, която ухае на всичко,
    за нея две думи измислени няма.
    Единствено може да бъде обичана
    и само единствено казва се Мама!

    Браво!
Propuestas
: ??:??