На Коледа!
Днес от север в тъмнината,
в най-очакваната нощ,
Дядо Коледа с шейната
ще потегли с пълен кош.
С шапка, с мантия червена
ще препусне през нощта,
с девет истински елена
към децата по света.
От звездите ще се спусне
и през тесните комини
куп подаръци ще спусне
на децата си любими.
Пепи ще получи влакче,
топка ще зарадва Дими,
няма никой да заплаче,
кукла ще си има Мими.
Кой каквото е поръчал
и изпратил със писма,
с празника ще си получи
до елхата сутринта.
Сядайте деца, пишете!
Идва Коледа за вас,
цяла фабрика с джуджета
ви очаква в този час!
Те ще пеят, ще се карат,
ще работят всяка нощ,
за да имате подарък
под елхата в полунощ!
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados