На кръстопът
Дрънчат в главите ни вериги
от петвековна робска нощ.
Не помним ханове ювиги,
писмо славянско, царска мощ.
Пътуването към Европа
завърши в Натовския блок.
И зейна пропаст най-дълбока
между славянския ни род.
Потънаха позорно в нея
признателност, човещина.
Днес гоним глупави химери
от алчност и от суета.
Не плачем от любов и радост,
а от безсилие и срам.
А Златният телец за жалост
ни води в Дяволския храм.
Държава сме на кръстопът -
така е. "Кръста" си да носим
със гордост! Изправете гръб!
От никой нищо да не просим!
ІХ, 2015 г.
© Елена Todos los derechos reservados