Поговори със мене, Съдба.
Пресъхнала съм от очакване
за онзи, истинския, само моя път,
за който като дъжд съм се разплискала.
Поговори със мене, Съдба.
На кръстопът съм, искам искрено
от стръмните пътеки да отдъхна -
душата ми е уморена от катерене.
Проблесват в небесата светли пътища,
но те са толкова неистински
и във приюта на душата ми,
затиснати от облаци са като никога.
По склоновете на годините пробягват –
кой в ад, кой в рай, кой – никъде.
И няма да се върнат никога –
аз просто със сълзи съм ги измила.
Поговори със мене, Съдба.
И поизмий прозореца ми.
Да виждам - все пак имам своя път,
макар и пълен със завои.
А цялата съм дъжд…
от минало.
11.04.1987 г.
© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados
прозорецът ти блести
заедно с душата...