24 mar 2007, 11:19

НА ЛОВ ЗА ДИВИ СВИНЕ 

  Poesía
641 0 7

НА ЛОВ ЗА ДИВИ СВИНЕ

 

 

Аз виждах: наблюдаващите гледаха

и, взрени в носовете си, прозираха:

зурла е туй – където и да сочи…

Пулсират две амебни слепоочия:

да, има нещо - там, отвъд, и прочие…

А стъпките им в ребуси преплитат

това, което идва пред очите:

Кой плячката добра ще им отнеме?

Или ще имат с хитър враг проблеми?…

 

…Бинокълът в ръцете натежава…

Дочувам вече дрънкане, гълчава

и изстрели, и лай в планинско ехо…

Там, някъде, животец-два отнеха…

И бягаха стада свине в полуда

сред обръча на огненото чудо…

 

…Но щракна хоризонтът в миг пред мене

затвор зад цевите на Хелиос… Уж ден е,

а в обръча, сред който аз останах –

отпред, встрани, от пода до тавана,

сред плячки и трофеи, и признания –

струи една прозрачност непрозряна…

 


Ванилин Гавраилов

© Ванилин Гавраилов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??