Не поглеждай в очите ми, Страннико,
те са тъмни огньове на Ада,
не дълбай в душата ми тайничко,
моят свят тъй отдавна пропадна.
Ще запалят и тебе огньовете,
ако не днес, то пък в(ъв) бъдеще,
после дълго ще търсиш мостовете,
но ще видиш единствено трънища.
Изгорели са много, опитали
да се вгледат дълбоко в очите ми
и по пътя душите им литнали,
са осеяли дните ми минали.
Не поглеждай в очите ми, Страннико,
обърни се и бягай далече,
прокълната съм аз, Неудачнико,
ти на пътя недей се изпречва!
© Енигма Todos los derechos reservados