Мило коте - пеленаче,
плахо шава, нежно мяче.
Клепки още не отваря,
но си е на мама „Цàря“!
Тя не му се кара още,
а му мърка и го пòщи.
Често мие го с езиче
и безмерно го обича!
То се гуши смешно в нея,
мляко сучи и едрее!
Ех, че бебче - пухкавелче,
пухкавелче - хубавелче! -
Мъничко, невинно,
пъстричко, картинно!!!
© Стоян Минев Todos los derechos reservados