Пиши като Вапцаров,
с плам!
Ми каза днеска ти.
О, сине мой,
Вапцаров е голям!
Не мога аз със няколко куплета
да меря сили със поета.
Велик е той!
Любим поет и твой, и мой,
навред, на целия народ.
Напомня ни със свойта светлина
да пазим вярата
в човешката душа!
Дори след седем века
неговата вяра
в доброто и в човека
ще пламти!
Ще прави хората добри,
ще им показва пътя на борбата
към по-добър живот!
И ще го следва бъдният народ.
А те ще бъдат смели, знам,
потомци горди на поет голям
и с неговата вяра в утрешния ден
ще следват своя път през вековете!
© Ракина Радева Todos los derechos reservados
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЯМА ДА ЗАБРАВИ СВОИТЕ ГЕРОИ. ВЯРВАЙ В ТОВА!
ПОЗДРАВИ.