2 nov 2008, 13:18

На пясъка 

  Poesía
690 0 6

 

Аз вече знам – зад шамандурите
не почва истинското плаване.
Водата там е по-дълбока
и по-удобна за удавяне.

И бурите те изтощават,
не вярваш, че те чака бряг.
Вълните те подхвърлят с ярост
към хоризонт от смъртен мрак.

Аз вече знам – морето връща
на пясъка мечти убити.
Лежа и себе си прегръщам,
а другите се къпят в плиткото.

Сега знам само, че е истински
копнежът див за свобода.
Той ражда нови силни стихове
Зад шамандурите в кръвта.

© Лили Радоева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??