На път
Да, тъй е, както казах -
ще пътувам!
Не питайте дали е за Бразилия –
това и сам не знам.
Билетът ми е в джоба – винаги е бил.
Дали за самолет, за влак или за автобус? -
Мързи ме да го гледам.
Таксито е извикано - шофьорът пуши долу.
Газта е спряна, куфарът е лек.
Ключа превъртам два пъти подред.
И всеки ден така ще заминавам,
докато дойде краят на света!
© Наследник на Куфара Todos los derechos reservados