На сцената
Ти си тази жена, във усмивка
уловила вселенския ритъм
на мечтите ми - спомени пивки,
из които душата залита...
Лош актьор сякаш в мене мимува,
сбъркал поза в любовна пиеса
и суфлира театърът, чувам:
„На колèне си паднал... Завеса!”
Не научих, че ролята всъщност
няма общо с житейската сага -
и когато (без теб) ми е тъжно,
и аплаузи куп - не помагат...
© Михаил Цветански Todos los derechos reservados
благодаря ви!!!