"Защото нищо изживяно
забравата не заслужава."
На първия си ден без него
не осъзнавах, че го няма.
Тиктакането на сърцето
се спъна във случаен камък.
Навярно този ден бе пауза -
като въздишката на рондо,
тъй уморено от аплаузи,
че по клавишите се рони.
Но вторият ми се озъби,
внезапен като змийски съсък.
Надеждицата ми се сгърби
и в края му съвсем се скъса.
Посрещнах третия на пръсти -
опънато до тътен стреме.
За разкаяние бе късно,
за отчаяние - навреме.
Да викна ли, та да разкъсам
четвъртата проклета риза
на този глух ден, за да търся
по тишината как се слиза?
А после нека да се стъмни
в подоблачните ми обятия.
Защото петият е стръмен -
ден за венци и за разпятия.
За шестия не съм красива,
навлякла скърпена илюзия.
Но тя е начин да съм жива,
макар душевно поохлузена.
А докато пристъпвам в седмия,
дълбоко в него се заравям.
По правилата е последният.
И ще ме нарани с забрава...
© Христина Мачикян Todos los derechos reservados
Благодаря ви сърдечно, че сме заедно тук!