Тъй мразен, обичан, издиган и хулен е той,
противници сричат интриги и клюки безброй.
Жалки бездарници, с празни и подли души,
с жар и хъс палят се, казват:
''Той всичко руши!''
Други покланят се, правят му мили очи,
супер нахъсани, свалят го много жени.
Страшна навалица, всеки се вре по-напред,
после се хвалят, че са му дали съвет.
А пък човекът, сърцето си дал назаем,
той е момчето, търсещо пътя към рая.
Беше наясно, пътят осеян е с тръни
и ще се сблъска с много човешки закани,
че ще усети злоба и гняв, и омраза,
ще го препъват, ще му желаят проказа.
Но той воюва, стиснал сърцето си в шепи
и го раздава на болни, хроми и слепи.
Тихо, без думи, гледа на всеки да смогне,
а пък на него сега кой ще помогне?
Боже, прости му и му дай сили и воля -
и помогни му, спаси го, много те моля!
© Бояна Драгиева Todos los derechos reservados
просто...
angella_hell, евала, хахаха!