Изтрийте вече черната дъска
и не пишете тоя ден по нея.
Той писал е във вашите сърца.
От там четете спомена за него.
Когато бие първияt звънец,
станете прави. Той го заслужава.
Изчакайте. Ако не дойде днес,
от утре вече друг ще преподава.
И тихи сте в свободния си час.
И стъпвате из стаята на пръсти.
И все едно, че той е влязъл в клас.
И проверява - кой, защо отсъства...
Живял в почти безизразен контраст:
катедра - стол и дневник недописан.
Той ще се чувства оценен от вас,
когато разберете, че ви липсва.
© Александър Калчев Todos los derechos reservados