Обичайте се, хора на земята,
простете си за всеки минал грях
и нека да ви води светлината
към бъдеще, изпълнено със смях.
Звъннете на приятелите стари,
пийнете чаша вино и за тях,
макар да са далеч и неразбрали,
защото сам човек е само прах.
Обичайте се - няма нищо друго
във този празен без усмивки свят
и проумейте, че е цяло чудо
да дишаш и с това да си богат.
Простете си, животът е прекрасен,
когато вярваш, че ще си щастлив
със някого във този свят ужасен,
за който точно ти си най-красив.
Обичайте се, хора на земята,
гушнете се със хората край вас
и нека Бог да влезе във сърцата
на всички ви с дванайсетия час!
© Веселин Веселинов Todos los derechos reservados