Вървях си кротко,
когато от отсрещната страна
залая куче срещу мен.
Защо ли?
До петия етаж оттук не стигам.
…Отминах,
но яростта му продължи.
Тогава чак във мен просветна –
че лаейки,
изпраща наденицата в ръката ми…
© Дачо Todos los derechos reservados
И аз да съм и аз
така ще направя!
Поздрав!