Вапцаров, за какво загина ти?
Пред нас рухнаха красивите ти мечти.
Бедност, мизерия в страната.
Тия мутри ни изядоха главата.
Събуди се, българино, мафия ти граби!
Гинат нашите дядовци и баби -
дори лекарствата не могат да си позволят
и децата ни, отровени, от наркотици мрат.
А ти, Вапцаров, спи в пръстта черна.
Добре, че не видя мъката ни неизмерна!
© Георги Todos los derechos reservados