Немее календарът на зимата на прага,
погребани неродени и неизживени
недочакани срещи, любови разпилéни...
Нереално лято, като на кино –
несподелени залези и несрещнати изгреви,
непреживяно, неизпито плажно вино...
Стъпка по стъпка, ден подир ден...
Оголени дървета и опустели улици,
спомени за топъл дъжд и люляци,
блуждаещи нощи, град вкаменен,
усмивка през маска, поглед без блясък,
птици замръзнали в полет без крясък...
Живот безнадежден, приведен на две,
крета безмълвно, смачкано влачи нозе,
побесняло небето поройно реве...
Нов календар пренаписва Земята,
не календар, а молитва: всяка стъпка
е зов, всеки вопъл – зов за любов!
© П Антонова Todos los derechos reservados