Като дойде скритото желание -
да не ме събуждаш!
Като дойдат похотта и сексът -
да не ме събуждаш!
И любовната въздишка като дойде -
да не ме събуждаш!
На приятелството щедростта като дойде -
да не ме събуждаш!
Искам да изчакаш цялата река
да запени бреговете си!
Да се слеят мънички дъги
в небосводите просветващи
и една-единствена дъга
да ни стегне в обръч!
Чак тогава протегни ръце
с обич да ме водиш!
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados