На три реки начало в мене нося.
Извират ми направо от душата.
Текат, понесли слънчеви откоси,
копнения и дъх на топъл вятър.
Надежда е едната, пълноводна,
цъфтят цветя по пътя ѝ лъчист
и нейната вода е животворна,
тя съживява всеки клон и лист.
А втората река е лековита,
водата й изпълва те с покой,
ти отпусни се смело и не питай.
Тя Вяра е. В дълбокото постой.
И третата - наричат я Любов,
и искат от водата ѝ да пият.
За трудностите ако си готов,
тя тайните си скрити ще открие.
Макар обикновена да изглеждам,
по техните води аз ходя боса
и свивам снопчета от речна прежда.
На три реки начало в мене нося.
01.02.22
© Nina Sarieva Todos los derechos reservados
Благодаря и на тези, които сложиха стиха ми в любими! Зарадвахте ме.