Начертано е?
Всичко ли?
Докога?
Радостта
се е свила
в черупка-истина
и не може
да тръгне,
а иска -
сега.
Оцветявам съдбата.
Излизам от очертаното,
не защото не мога
да съм в нея,
а защото не искам
да не искам.
Искам силно,
но не зная
дали съм развързала
Кармата
и дали ми е дадено
да чертая
и колко...
Зная само,
че мога!
Начертано е?
Всичко ли?...
© Веселка Стойнева Todos los derechos reservados