Каква е тази болка засъсняла,
или пък дошла навреме,
а може би е подранила
и дълго време в мен се е таила.
Запалвам свещ и спирам да проклинам тъмнината,
знам, че този пламък ще ме стопли
и запълни празнотата.
Страхът опитва се да ме сломи
и бавно ме избутва в мрака,
но с търпение характера ми се гради
и знам, че силата в мен ще победи.
Когато си на дъното и вече няма накъде,
започваш пак да се изкачваш
се изкачваш със смелост в своето сърце.
Така е било така и ще бъде -
няма спокойно морета без вълни
нито пътища потайни без мъгли,
но има оазиси в пустинята безкрайна,
място, което със спокойствие душата ти омайва.
Поглеждам към свещта и осъзнавам
колко малко му трябва на човека,
надежда, подплатена с мечти,
даряващи ни вяра и утеха.
© Деница Todos los derechos reservados