Надеждата - с превързани очи
сред лабиринти от въпроси криволичи.
Откъснати парченца от мечти
като несбъднат дъжд в праха се стичат.
Надеждата - неясен, странен свят,
където всичко в бъдеще живее.
В желаната посока за обрат,
когато вече да се променим не смеем.
Надеждата - проблясък без вина
в конците на объркани копнежи.
Заплел на жаждата високата цена
в затрупания извор на съмнението.
Надеждата - на смъртното легло
привлича като нощни пеперуди
послания от неизпратено писмо
с преглътнатите сълзи по принуда...
© Дочка Василева Todos los derechos reservados