Елиминира всеки със различно мнение
със барикадата на строг блокаж -
Това е грях, това е престъпление,
но щедър е към всеки свой доверен паж.
Единствено е верно, к'вото каже,
неверниците са наказани с блокаж!
Но всеки щом добре му се подмаже
прибира в свитата на своя екипаж.
Гневът му е по-лош и от на Зевс,
понеслите го са получили блокаж!
Дали не служи той на нечий интерес?...
Водач-светец на своя антураж.
Да, той наистина в очите си е бог!
Не му се кланяш? Вече си с блокаж.
И вярва си с инат дебелоок,
че лъв е... а дефекто е палаш*...
19.02.2024.
___
Палаш - порода ловни кучета с доказана вярност към своя господар.
_____
© Георги Каменов Todos los derechos reservados
Благодаря за изказаното мнение, Валентине.